+31 (0)6 - 419 999 85 info@netwerque.nl

3 klinkende tips voor een succesvol telefonisch acquisitiegesprek

by | May 18, 2016

Je eigen stem

Je wil in een gesprek zo natuurlijk mogelijk overkomen. Toch is het een bekende valkuil om een zgn. professionele stem op te zetten. Je prospect hoort daar al aan dat je een verkoper bent en het klinkt nogal nep. Neem eens een paar gesprekken op tijdens zowel zakelijke als privé telefoongesprekken en luister eens naar het verschil. Probeer daarna eens te bellen naar een prospect waarbij je zoveel mogelijk bij jezelf blijft en klinkt zoals je naar je bekenden toe klinkt. Blijf zoveel mogelijk bij jezelf. Dat klinkt in alle gevallen het prettigst voor je gesprekspartner.

Blijven lachen

Of het nu gemeend is of niet, een glimlach op je gezicht maakt een hoop verschil. Het klinkt door in je stemgeluid en intonatie. Als je lacht heeft dat niet alleen invloed op je geluid maar ook op je eigen stemming. Er gebeurt iets met je energie waardoor je vrolijker wordt, ook al begon je glimlach kunstmatig. Dit heeft een positieve invloed op je gesprek.

Een hulpmiddel kan een spiegeltje op je bureau zijn, of een gele memo met een smiley voor je neus. Blijven oefenen en het wordt vanzelf een gewoonte om iemand aan de telefoon met een glimlach te benaderen.

Bewegen…dat klinkt goed

Ik wil je niet adviseren om een halve dag staand te bellen, maar probeer het eens af te wisselen. Ga eens met je mobiel (of headset) en notitieblok aan een statafel staan. Of loop tijdens het gesprek een beetje. Ga even in de vensterbank zitten en kijk naar buiten. Dit heeft een aantal voordelen voor je, maar waar we ons nu op richten is het positieve effect op je gesprek. Wanneer je staat of loopt staat je hele lichaam in een actieve stand en klink je levendiger. Dit werkt door in je energie, je mindset en je stemgebruik. Weer een factor die meespeelt richting succes.

 

Delen is fijn!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Volg ons op Facebook

NETWERQUE

Schiekade 5-A
3033 BA ROTTERDAM

T+31 (0)6 - 419 999 85
info@netwerque.nl

LinkedIn  Volg Netwerque op Facebook

Kvk 24488331
Algemene voorwaarden (pdf)

Contactformulier